08 juli 2019

Techniekonderwijs in de pers: goedgekeurde plannen

In de pers

Verschillende media hebben de afgelopen tijd aandacht besteed aan het techniekonderwijs. Onderstaande artikelen zijn een kleine greep uit het nieuws van de afgelopen maand.

Miljoenenimpuls voor vmbo-techniekonderwijs in 45 regio’s

Om de plannen voor beter techniekonderwijs van vmbo-scholen, mbo’s en regionale bedrijven te steunen krijgen 45 regio’s in totaal ruim 231 miljoen euro. Dat is omgerekend bijna 16.000 euro per leerling.
Bron: Vraag & Aanbod

Miljoenen voor sterker Techniekonderwijs in Haaglanden

Om het technisch onderwijs in Haaglanden verder te versterken hebben 33 scholen op 1 juli maar liefst 12 miljoen binnengehaald. Ze zijn er samen in geslaagd om goedkeuring te krijgen voor deze fikse subsidieaanvraag ter versterking van de samenwerking van bedrijven, vmbo-scholen, (technische) mavo’s en mbo- en aoc-opleidingen.
Bron: infothuis

Noordoost-Brabant kan aan de slag met 17 miljoen voor techniekonderwijs

Scholen en bedrijven in Noordoost-Brabant mogen zeventien miljoen euro steken in het verbeteren van techniekonderwijs. Minister Arie Slob maakte dit bekend op 1 juli 2019.
Bron: Brabants Dagblad

Zeeuwse scholen vangen 9,6 miljoen voor techniekonderwijs

Er is landelijk, maar zeker ook in Zeeland een tekort aan techniekpersoneel. Oorzaak: veel werknemers gaan de komende jaren met pensioen. Zeeuwse scholen krijgen ruim 9,6 miljoen euro om het techniekonderwijs voor vmbo’ers in de komende vier jaar verder te ontwikkelen.
Bron: AD

Rijk geeft 3,3 miljoen euro voor techniekonderwijs OSG Sevenwolden

De scholengemeenschappen CSG Liudger in Drachten en OSG Sevenwolden in Heerenveen krijgen miljoenen uit de landelijke subsidiepot voor techniekonderwijs. Voor Liudger gaat het om zo’n 5 miljoen euro en voor Sevenwolden om 3,3 miljoen euro.
Bron: Groot Heerenveen

L1mburg Centraal: 8,4 miljoen naar techniekonderwijs in Maastricht

Een enorme bijdrage voor het techniekonderwijs in Maastricht. Het Porta Mosana College krijgt 8,4 miljoen euro aan bijdrages in de komende jaren van het Ministerie van Onderwijs. Het Porta Mosana College is de enige school in Limburg die van het ministerie een bijdrage krijgt.
Bron: L1

18 miljoen voor techniekonderwijs in Zuidoost-Brabant

Scholen in regio Eindhoven krijgen bijna 18 miljoen euro om techniekonderwijs op het vmbo verder te ontwikkelen. De ingediende plannen omvatten een groot scala aan maatregelen, van het up-to-date maken van technieklokalen tot het enthousiasmeren van basisschoolleerlingen voor techniek. Maar vooral de verbinding met het bedrijfsleven komt in alle haarvaten van de plannen terug.
Bron: ED

230 miljoen extra voor techniekonderwijs

Minister Slob bracht maandag 1,8 miljoen euro mee bij zijn bezoek aan het Insula College en het Dalton College in Dordrecht. De scholen krijgen extra geld voor het techniekonderwijs, dat ze in gezamenlijke praktijklokalen verzorgen.
Bron: RTV Rijnmond

Miljoenen extra voor techniekonderwijs, twee projecten in de Haarlemse regio krijgen ‘Slobsubsidie’

Het Haarlem College, het Sterren College, het Nova College, het Technisch College Velsen in IJmuiden en Kennemer College in Beverwijk krijgen in totaal een bedrag van 6,9 miljoen euro van het Rijk om het techniekonderwijs in de IJmond en de Haarlemse regio te versterken.
Bron: Noordhollands Dagblad

Miljoenen extra voor techniekonderwijs, vier Gooise vmbo-scholen aan de slag met ’Slobsubsidie’

Vier Gooise vmbo-scholen krijgen gezamenlijk bijna 4,5 miljoen euro van het Rijk om hun techniekonderwijs te verbeteren.
Bron: Gooi- en Eemlander

Bijna 18 miljoen voor techniekonderwijs in Zwolle, Hardenberg, Kampen en Deventer

Scholen en bedrijven in Oost- Nederland mogen 17,7 miljoen euro steken in het verbeteren van techniekonderwijs. Projecten van het Etty Hillesum Lyceum De Marke Noord in Deventer, Scholengemeenschap Pieter Zandt in Kampen, Vechtdal College Scholengemeenschap in Hardenberg en Greijdanus College in Zwolle zijn goedgekeurd.
Bron: Tubantia

Miljoenen voor techniekonderwijs in Drechtsteden: ‘Bedrijven schreeuwen om jonge, technische mensen’

Miljoenen krijgen de vmbo-scholen in de Drechtsteden voor techiekonderwijs. Minister Slob kwam het geld hoogstpersoonlijk brengen.
Bron: PZC

Dollard College ontvangt subsidie voor versterking techniekonderwijs in Oost-Groningen

Het projectplan, dat het Dollard College samen met Ubbo Emmius, MBO’s en een groot aantal bedrijven uit de regio indiende, is goedgekeurd door het Ministerie. In totaal heeft het Ministerie 2,2 miljoen euro toegekend voor de ontwikkeling van het techniekonderwijs in Oost-Groningen.
Bron: Dagblad van het Noorden

Minister steunt plannen voor innovatief technisch vmbo in Amsterdam

Amsterdamse scholen, het bedrijfsleven en de gemeente Amsterdam werken samen aan sterker techniekonderwijs op het vmbo. De partijen hebben voor de uitvoering van een gezamenlijk plan een subsidie gekregen van 8 miljoen euro van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Onderdeel van het plan is onder andere een nieuwe, hypermoderne Techschool waar alle vmbo techniekopleidingen worden ondergebracht.
Bron: Emerce

Rijk pomt vier miljoen in Gouds techniekonderwijs

Gouda en regio krijgen vier miljoen euro van het Rijk om het techniekonderwijs verder te ontwikkelen. De regio had hiervoor een plan ingediend en minister Slob van onderwijs heeft dit gehonoreerd.
Bron: AD

Actief College en RGO Middelharnis krijgen subsidie om techniekonderwijs te versterken

Op maandag 1 juli 2019 heeft het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap het bericht uitgestuurd dat de subsidieaanvraag voor Sterk Techniek Onderwijs binnen het vmbo voor de regio Goeree-Overflakkee en de Hoeksche Waard is goedgekeurd. Dat betekent dat de regio Goeree-Overflakkee/Hoeksche Waard deze subsidiegelden kunnen gaan inzetten om de drie technische vmbo-profielen die zij nu aanbieden te versterken, evenals de samenwerking.
Bron: iGo