15 maart 2019

Techniekonderwijs in de pers

In de pers

Verschillende media hebben de afgelopen tijd aandacht besteed aan het techniekonderwijs. Onderstaande artikelen zijn een kleine greep uit het nieuws van de afgelopen maand.

Cambium pakt kansen voor technisch onderwijs

Meer dan ooit zijn het technisch onderwijs en het regionaal bedrijfsleven op elkaar aangewezen. Scholen en ondernemingen zijn daarom bijzonder in hun nopjes met de stimulering door de overheid. Het Cambium College kan samen met het bedrijfsleven een plan maken over de inzet van 1,4 miljoen euro de komende vier jaren. De nauwe samenwerking met technologie-bedrijven is een essentieel onderdeel.
Bron: Het Kontakt

In Brabant tekenen ruim 50 bedrijven voor sterker techniekonderwijs

Er was een grote opkomst bij de eerste bijeenkomst bij hightech bedrijf Vanderlande in Veghel. 120 vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en onderwijs kwamen bij elkaar om afspraken te maken over hoe het technisch vmbo- en mbo-onderwijs in de regio verbeterd kan worden. Ruim 50 bedrijven tekenden voor een sterkere samenwerking. Acht vmbo-scholen en twee mbo-scholen nemen deel aan deze samenwerking.
Bron: Brabants Dagblad

Stevige impuls technisch onderwijs

De regionale arbeidsmarkt schreeuwt om goed geschoold technisch personeel. Er wordt 17 miljoen beschikbaar gemaakt om de samenwerking tussen het beroepsonderwijs, de overheid en het bedrijfsleven te versterken. Acht scholen voor beroepsgericht onderwijs gaan samen met het ROC Leijgraaf (Veghel en Oss) en het Koning Willem 1 College (‘s-Hertogenbosch) samenwerken met het regionale bedrijfsleven om tekorten in goed geschoold personeel in de toekomst te kunnen verminderen.
Bron: Brabants Dagblad

Unieke samenwerking Sterk Techniekonderwijs

Het Cals College IJsselstein, Kalsbeek College, Minkema College, ROC Midden Nederland, MBO Rijnland, Wellant College Montfoort en Futura College willen samen met het bedrijfsleven technisch onderwijs in de regio versterken. Daarom tekenden op 12 maart 2019 de bestuurders van de onderwijsraad en de Vrienden van Techniek van de scholen een samenwerkingsovereenkomst op het Cals College in IJsselstein.
Bron: Alles van Nieuwegein

Handen op elkaar voor ‘Regioplan Sterk Techniekonderwijs’

De kern en kracht van het regioplan Sterk Techniekonderwijs is de samenwerking tussen onderwijs, overheid en bedrijfsleven. Op 21 maart is er in het gebouw van de RGO-vmbo aan de Schoolstraat 11 in Middelharnis een bijeenkomst waar alle participerende scholen, bedrijven én de gemeente aanwezig zijn om hun handtekening te zetten onder de subsidieaanvraag waarmee de deelplannen voor het versterken van het techniekonderwijs op het eiland gerealiseerd kunnen worden.
Bron: ggof.nl