25 oktober 2018

Onderwijs, bedrijven en de provincie Noord-Holland aan de slag voor sterk technisch vmbo

In het provinciehuis van Noord-Holland kwamen op 1 oktober ruim 60 mensen bij elkaar voor de bijeenkomst ‘Samen naar Sterk Techniekonderwijs in Noord-Holland’.

Tijdens de bijeenkomst zijn de mogelijkheden voor een regionaal plan verkend om te komen tot een duurzaam, dekkend en kwalitatief hoogstaand technisch vmbo in Noord-Holland. Gedeputeerde Adnan Tekin opende de bijeenkomst: “De basis van een sterk vmbo is regionale samenwerking. De provincie neemt daarom samen met het onderwijs de verantwoordelijkheid om dit te stimuleren. Ook roep ik bedrijven op om met ons mee te werken aan een sterk technisch vmbo.”

Na de opening werden de subsidieregeling Sterk Techniekonderwijs, de wijze van aanvragen en benodigdheden toegelicht door de Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen (DUS-I) en het ondersteuningsteam van Sterk Techniekonderwijs. De aanwezigen konden middels drie verschillende workshops inspiratie opdoen. Het bedrijf IBM verzorgde één van deze workshops: Design Thinking. Tijdens deze creatieve brainstormsessie werden ideeën verzameld voor sterk technisch vmbo, gezien vanuit de behoefte van de leerlingen. In de overige workshops bogen aanwezigen zich over het Education Model Canvas en onderwijs- en arbeidsmarktdata en hoe dit in te zetten voor de eigen regionale planvorming.

De bijeenkomst werd afgesloten met een ontmoetingsplein en borrel waarbij direct afspraken gemaakt konden worden om samen te komen en verder te werken aan de regionale planvorming.