31 augustus 2020

Nieuwe training ‘Aan de slag met veranderstrategieën’

Verdiepingsmodule als vervolg op training ‘Samen Veranderen’

Deze maand starten weer twee nieuwe groepen met de basistraining ‘Samen Veranderen’. Dat betekent dat begin oktober ruim honderd programmamanagers uit meer dan 50 regio’s in 4 modules met elkaar aan de slag zijn gegaan rond onderwerpen als het ontwikkelen van een goed plan, werken in een netwerk, omgaan met belangen en het bewaken van het proces.

Op verzoek van verschillende deelnemers aan de basistraining – en op basis van ervaringen van programmamanagers in de regio – wordt een verdiepingsmodule ‘Aan de slag met veranderstrategieën’ ontwikkeld. Hoe reageer je adequaat op mensen die in de ‘weerstand’ zitten, die helemaal niet in beweging komen of juist te hard willen gaan? Deelnemers krijgen in deze verdiepingsmodule meer handvatten aangereikt om bij het omgaan met verschillende reacties op het veranderproces binnen de STO-regio gericht veranderstrategieën in te zetten. De verdiepingsmodule duurt één dagdeel.

Programmamanagers en projectleiders die eerder deelgenomen hebben aan de training ‘Samen Veranderen’ ontvangen binnenkort een persoonlijke uitnodiging voor deze verdiepingsmodule. Zij krijgen voorrang bij de inschrijving. Als u de basistraining niet gevolgd heeft maar wel de verdiepingsmodule wilt volgen, neem dan contact op om te bekijken of u de benodigde achtergrondkennis al heeft of kunt bijspijkeren om de verdiepingsmodule succesvol te volgen.