03 juni 2020

Bèta&TechMentality-scan: inclusief communiceren met jongeren

Binnen de STO-regio’s wordt hard gewerkt aan de ontwikkeling van activiteiten en communicatie ten behoeve van techniekpromotie. Het is belangrijk om er tijdens de ontwikkeling goed van bewust te zijn wie u wilt aanspreken. Aansprekende communicatie voor de diverse typen jongeren is nog niet zo simpel. Wat hierbij kan helpen is het Bèta&TechMentality-model. Wilt u snel een idee krijgen hoe het er binnen uw STO-regio voor staat met de communicatie richting jongeren en wat u kunt doen om de communicatie nog meer te laten aansluiten op de drijfveren van jongeren? Doe dan de nieuwe Bèta&TechMentality-scan!

De Bèta&TechMentality-scan laat u kort kennismaken met het Bèta&TechMentality-model en de vijf verschillende bètatypes. Daarnaast geeft de scan uw samenwerkingsverband inzicht in hoeverre uw onderwijs, (LOB-)activiteiten en communicatie aansluit bij wat deze verschillende typen jongeren drijft en aanspreekt op het gebied van techniek en technologie.

De scan laat zien in hoeverre u inzichten van het Bèta&TechMentality-model al toepast. Daarnaast krijgt u concrete tips en manieren om deze inzichten verder of meer te gebruiken in uw onderwijs, LOB-activiteiten of communicatie. De uitkomsten van de scan kunnen gebruikt worden als gespreksstarter om verder aan de slag te gaan met het enthousiasmeren van jongeren voor techniek en technologie.

Het gebruik van de scan is kosteloos, u heeft alleen een account nodig om de resultaten te kunnen zien.