Skills the Finals

Skills the Finals (inclusief LOB programma)

Datum: 20 t/m 22 maart 2019
Locatie: RAI, Europaplein 2-22, Amsterdam 

Van 20 t/m 22 maart 2019 vindt de vierde editie van Skills the Finals plaats voor het vmbo en mbo. Op 21 maart gaan vmbo-leerlingen weer in teamverband de strijd aan voor de titel ‘beste jonge vakteam’ in hun vakgebied. Tijdens alle drie de dagen van Skills the Finals kunnen (bezoekende) leerlingen daarnaast ook kosteloos deelnemen aan een LOB-programma, waarbij ze kennismaken met beroepen. Voor docenten is tenslotte een aantal workshops beschikbaar.

Skills the Finals is een initiatief van WorldSkills Netherlands, een organisatie die zich inzet voor de promotie van vakmanschap en beroepsonderwijs bij jongeren en het bieden van een podium voor jong, aanstormend vaktalent. Er zijn finales voor het vmbo (Skills Talents) en het mbo (Skills Heroes).
Tijdens de finales werken de vmbo-teams – die zich hebben gekwalificeerd in de voorrondes en provinciale kampioenschappen van Skills Talents – aan een gezamenlijke opdracht, waarbij alle vakteams hun eigen taak hebben. Per vakrichting kiest een jury de beste jonge vakteams.

Aanvullend (LOB-)programma

(Bezoekende) leerlingen kunnen daarnaast deelnemen aan een uitgebreid gratis LOB-programma. Hierbij kunnen ze bedrijfs- en beroepenpresentaties volgen en deelnemen aan culturele en doe-activiteiten, en krijgen ze informatie over studiekeuze, vervolgopleidingen, loopbaanoriëntatie en arbeidsmarkt. Voor docenten worden daarnaast workshops georganiseerd.