Vernieuwd vmbo als basis voor sterk beroepsonderwijs

Datum: 14 januari 2019
Tijd: 12.00 uur
Locatie: de Reehorst, Ede

Uit het onderzoek dat de invoering van de profielen in het vmbo volgt blijkt dat vmbo-scholen graag met collega’s ervaringen uit willen wisselen. Dat willen we graag faciliteren. In 2020 doen we dat door kennisdelingsbijeenkomsten te organiseren waarin telkens een ander onderdeel van nieuw vmbo centraal staat. We starten op 14 januari met LOB. LOB is een verplicht onderdeel in het vmbo en erg belangrijk in de doorlopende leerroute van leerlingen. Maar hoe geef je LOB zo vorm dat het voor een school organiseerbaar is én maximale oriëntatiemogelijkheden biedt voor leerlingen? Deze vraag komt 14 januari aan de orde.

De bijeenkomst wordt gehouden in de Reehorst in Ede. Vanaf 12.00 uur staan er broodjes klaar, om 13.00 uur begint het inhoudelijk programma. Dat programma bestaat uit een plenair deel en twee rondes van zes workshops, waarin praktijkvoorbeelden centraal staan.

De bijeenkomst is bedoeld voor leidinggevenden in het vmbo. Er kunnen maximaal 150 mensen deelnemen. Kosten € 25,- per persoon.