Kick-off Sterk Techniekonderwijs

Van plan naar actie!

Op donderdag 3 oktober 2019 van 10.00-17.00 uur vindt de landelijke Kick-off van Sterk Techniekonderwijs (STO) plaats! Een trots moment, want wat is er hard gewerkt: nieuwe samenwerkingsverbanden zijn gevormd in de regio en ambitieuze plannen voor een toekomstbestendig technisch vmbo zijn ingediend. Een feestelijk moment ook, want het gros van de plannen is al goedgekeurd! De overige regio’s zijn nu nog hard aan de slag, maar het streven is dat ook zij in januari 2020 van start kunnen met de uitvoering van de regioplannen.

Prijs

Met alle regio’s bereiden we ons voor op de start van de uitvoering van de plannen tijdens de kick-off! Het wordt een dag vol inspiratie met een scala aan workshops, presentaties, kennisdelingsmomenten en een masterclass. Ook maakt u kans op een mooie prijs voor Stimulering van techniek in de regio, die aan het einde van de bijeenkomst wordt uitgereikt. We gaan van plan naar actie!

Voor wie?

De Kick-off is bedoeld voor projectleiders en contactpersonen van Sterk Techniekonderwijs, het technisch vmbo (docenten, penvoerders, schoolleiders, teamleiders, bestuurders), personen die direct betrokken zijn bij de uitvoering van de plannen uit het: vmbo, bedrijfsleven, mbo, po, vso, pro, aoc’s en (regionale) overheden.

App Yellenge

Tijdens de Kick-off van Sterk Techniekonderwijs maken we gebruik van de app Yellenge. Hierin vindt u alle belangrijke informatie zoals de locatie, de plattegrond, het programma en de sprekers. Een groot gedeelte van de interactie tijdens de dag gaat via deze app. U kunt de app gratis downloaden via de App Store / Play Store. Wanneer u aangemeld bent voor de kick-off, ontvangt u een week van tevoren een e-mail met daarin een persoonlijke code, waarmee u kunt inloggen.

Programma Kick-off

09.00 – 10.00 uur: Inloop

10.00 – 11.00 uur: Plenaire opening
De dagvoorzitter gaat in gesprek met onder andere minister Slob en voorzitter van de beoordelingscommissie STO Michaël van Straalen. Keynotespreker Jolijn Mes geeft u een korte teaser over hoe we jongeren kunnen enthousiasmeren voor techniek.

11.15 – 12.45 uur: Inspiratiesessies
U wordt geleid langs een STO-route met drie korte inspiratiesessies. In de route passeert u de volgende thema’s:

  • Ervaar de mogelijkheden binnen techniek.
  • Samenwerking in de keten en het bedrijfsleven.
  • Jij als docent: de taal van leerlingen.
  • Van plan naar actie.

12.45 – 13.30 uur: Lunch

13.30 – 15.00 uur: Superbrainstorm en masterclass
We wisselen kennis uit over de gestelde ambities in de regioplannen en hoe we dit in de praktijk zo succesvol mogelijk uitvoeren. Dit doen we in een superbrainstorm met 500 deelnemers! Daarna volgt een masterclass van Rolf Hut.

15.00 – 15.45 uur: Plenaire afsluiting en prijsuitreiking
De dagvoorzitter blikt terug op het programma en sluit de dag af. Daarnaast krijgt u meer informatie over de ondersteuning de komende periode vanuit de organisatie. Tot slot de bekendmaking van de prijswinnaar ‘Stimulering van techniek in de regio’. 

15.45 – 17.00 uur: Netwerkborrel

Locatie

Het evenement vindt plaats in Media Plaza in Utrecht.

OV en parkeren

https://www.jaarbeurs.nl/Bereikbaarheid

Looproute vanaf het station

https://youtu.be/1Tc5FKl-dSo

OV

Jaarbeurs ligt pal naast het Centraal Station Utrecht en is dus perfect te bereiken per trein. Volg vanaf het Centraal Station de borden ‘Jaarbeursplein’ en je staat binnen een paar minuten in het Beatrixgebouw of het hallencomplex van Jaarbeurs. Plan hier uw reis met het openbaar vervoer.

Naast het Centraal Station ligt het busstation. Daar stoppen doorlopend bussen. Vanaf het station ben je binnen een paar minuten bij het Beatrixgebouw of het hallencomplex van Jaarbeurs. Kijk op www.9292.nl voor gedetailleerde reisinformatie per openbaar vervoer.

Auto

Kom je met de auto, volg dan vanaf de Ring Utrecht de blauwe ANWB-borden met ‘Jaarbeurs’. Bekijk de plattegrond om te beoordelen op welk parkeerterrein je het beste kunt parkeren. En navigeer op de aangegeven adressen van de parkeerterreinen.

Let op: gemeente Utrecht voert werkzaamheden uit rondom Jaarbeurs. Bekijk het aangepaste advies rondom de bereikbaarheid en onze actuele plattegrond met aanrijroutes.

Lees alles over parkeren bij Jaarbeurs.

Vragen?

Als u nog vragen en/of opmerkingen heeft, kunt u een e-mail sturen naar bijeenkomsten@sterktechniekonderwijs.nl.