Feestelijke kick-off Sterk Techniekonderwijs

Van plan naar actie!

Op donderdag 3 oktober 2019 van 10.00-16.00 uur organiseren we de feestelijke kick-off van Sterk Techniekonderwijs (STO). In aanwezigheid van minister Slob en voorzitter beoordelingscommissie Michaël van Straalen vieren we de ontwikkeling van de regioplannen. Ook bereiden we ons voor op de start van de uitvoering van de plannen voor toekomstbestendig technisch vmbo in de regio. Het wordt een dag vol inspiratie met verschillende workshops, masterclasses en kennisdelingsmomenten. We gaan van plan naar actie!

Voor wie?

De kick-off is bedoeld voor projectleiders en contactpersonen Sterk Techniekonderwijs, het technisch vmbo (docenten, penvoerders, schoolleiders, teamleiders, bestuurders), personen die direct betrokken zijn bij de uitvoering van de plannen uit het: vmbo, bedrijfsleven, mbo, po, vso, pro, aoc’s en (regionale) overheden.

Programma

09.00-10.00 uur: Inloop en aanvang

10.00-11.00 uur: Plenaire opening
De dag start met een inspirerende spreker die vertelt hoe we aantrekkelijker, duidelijker en effectiever kunnen communiceren met jongeren. De dagvoorzitter neemt u vervolgens mee in gesprek met minister Slob, Michaël van Straalen en andere gasten uit de regio. We staan stil bij het harde werk van het afgelopen jaar, de mooie plannen die zijn gemaakt, maar kijken vooral vooruit: aan de slag!

11.00-12.30 uur: STO-route
In hoog tempo wordt u meegenomen in een STO-route van inspirerende pitches, succesverhalen en workshops. Hierbij ervaart u de mogelijkheden binnen (vmbo-) techniek, leert u over de samenwerking in de keten, hoe u van plan naar actie komt en zaken rondom het technisch docentschap. 

12.30-13.30 uur: Lunch
Gelegenheid om onder het genot van een heerlijke lunch te netwerken en kennis uit te wisselen.

13.30-15.00 uur: STO-route
In de tweede STO-route volgt u nieuwe inspirerende pitches, succesverhalen en workshops. Tijdens de workshops is er voldoende ruimte om kennis uit te wisselen, te netwerken, te leren en te ervaren.  

15.15-15.30 uur: Plenaire afsluiting
De dagvoorzitter blikt terug op het programma en sluit de dag af. Daarnaast krijgt u meer informatie over de ondersteuning de komende periode van het ondersteuningsteam Sterk Techniekonderwijs. Tot slot de bekendmaking van de prijswinnaar ‘Stimulering van techniek in de regio’. 

15.30-16.00 uur: Netwerkborrel en ontmoetingsplein
Het programma wordt de komende periode ingevuld, houd hiervoor de website in de gaten. Ook via de nieuwsbrief zullen wij u blijvend informeren. 

Locatie

Het evenement vindt plaats in Media Plaza in Utrecht.